içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Cevdet Yılmaz: Kamuya eleman alınmayacak diye bir şey söz konusu değil

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Emekli sayısı, vefat edenler, istifa vesaire bütün bunların toplamı kadar, ne kadar eksildiyse o kadar yine istihdam edilebilecek" dedi.

Cevdet Yılmaz: Kamuya eleman alınmayacak diye bir şey söz konusu değil
Haberi Sesli Dinle

 

 

Katıldığı TV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cevdet Yılmaz, "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi" ile ilgili konuştu.

Makam araçlarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Yılmaz, kimlerin makam aracı kullanabileceğinin kanunla belirlendiğini ama kanunun çok ötesine geçen uygulamaların zaman içerisinde geliştiğini söyledi.

Kamuda istihdama ilişkin ise Yılmaz, "Kamuya eleman alınmayacak' diye bir şey söz konusu değil. Emekli sayısı, vefat edenler, istifa vesaire bütün bunların toplamı kadar, ne kadar eksildiyse o kadar yine istihdam edilebilecek ama bunu aşmayalım istiyoruz. Kamuda 5 milyonun üzerinde çalışan var. Kamu hizmetlerini aksatmayacak bir anlayış içinde belli bir dönem için böyle bir sınır getirilmiş oldu." ifadelerini kullandı.

Toplu taşıma olan yerlerde servis uygulamasının kaldırılmasına yönelik soruyu yanıtlayan Yılmaz, "Öyle kurumlar, öyle yerleşkeler vardır ki, burada toplu taşıma imkanı yoktur. Dolayısıyla oralarda aynı uygulamalar devam edecek. Şu anda devam eden servisler de süresi doluncaya kadar devam edip yenilenme aşamasında yeni bir yönteme geçmiş olacağız. Bir taraftan da toplu taşıma konusunda kamu çalışanlarına birtakım destekler de sunulacak. Belli sayıda toplu taşıma hakkı doğurucu birtakım desteklerle birlikte bu süreç yapılacak." dedi.
 

Tarih: 18-05-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum