içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Berceste Yapraklar adlı konferans ve sergi düzenlendi

Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Çiga ve Edebiyat Fakültesi öğrenci Zeynep Ergin tarafından “Berceste Yapraklar” adlı konferans ve sergi düzenlendi.

Berceste Yapraklar adlı konferans ve sergi düzenlendi
Haberi Sesli Dinle

 

 

Taşkın ÇULCU

İİBF Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız ve Prof. Dr. Ezeli Azarkan, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım sağladı.

Serginin Küratörlüğünü yürüten Doç. Dr. Özkan Ciga yaptığı konuşmada genç sanatkarlara ilham olmak ve resim ile edebiyatın güçlü bağını öne çıkarmak için böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek, sanatın öneminden bahsetti.

Türk Dili ve Edebiyatı ikinci sınıf öğrencisi Zeynep Ergin ise divan edebiyatının en büyük zirvesinin Allah’ı anlamak olduğunu belirterek, sergi ile şiirle gizlenen mananın, Osmanlı Devletinin de kadim tarihini simgeleyen çınar ağacının yapraklarına resmedilerek sanatın kalıcılığına dikkat çekmek istediklerini söyledi.

“Sanat, insan ruhunun dışlaştığı yerdir. İyi bir sanatçı olmak iyi bir ruha sahip olmaktan geçer” diyerek konferansına başlayan Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan ise Edebiyatın insanın gerçekliğini anlattığını, okumak ve yazmanın insan ruhuna şifa olduğunu söyledi.

En güçlü dilin Edebiyat dili olduğunu, yapraklarda yer alan şiirlerin ne anlam ifade ettiklerini açıklayan Arslan, Baki’den Şeyh Galib’e Hayali’den Fuzuli’ye birçok Edebiyatçıdan beyitler okudu.

Konuşmaların ardından plaket takdimi yapıldı. Rektör Prof. Dr. Mehmet KARAKOÇ resim serginin açılışını gerçekleştirerek, şiir manalarının Çınar ağacına nakşedilip resmedildiği sergiyi gezdiler.

Tarih: 07-05-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum